fbpxSPLETNA STRAN GOSTILNA DOBNIKAR

SPLETNA STRAN

Ogled projekta

NEKAJ OSTRANKI


Gostilna Dobnikar se nahaja na lepi razgledni točki Polhograjskih Dolomitov z razgledom na Ljubljano in okoliške hribe (Grmada, Tošč, Sv. Jakob), pogled pa seže celo do Krima in Snežnika.

Do gostilne se lahko pripeljete po asfaltni cesti Ljubljana – Medvode – Sora – Topol (Katarina), Ljubljana – Dobrova – Žirovnikov graben – Osredek – Topol (Katarina) in po makedamski cesti Ljubljana – Toško čelo – Topol (Katarina).

Družina Dobnikar nadaljuje dolgoletno tradicijo gostilne v kraju Topol (Katarina nad Ljubljano). O dolgoletnem obstoju gostilne govori letnica nad vratih stare gostilne 1866.

Gostilna se je začela razvijati na pohodniškem turizmu in nedeljskih izletih.

Leta 1924 je gostilno kupil Anton Dobnikar. Med drugo svetovna vojno je ob gostilni potekala nemško-italijanska meja. Nato jo je prepustil sinu prav tako Antonu. Od leta 1980 dalje pa jo vodi njegov sin Anton-tretja generacija Dobnikarjev, ob pomoči žene Mire in sinov Tonija in Roka.


Gostilna Dobnikar by Positiva
Gostilna Dobnikar by Positiva
Gostilna Dobnikar by Positiva

O PROJEKTU

Spletna stran gostilne Dobnikar je narejena z WordPressom. WordPress je odprtokodni sistem, ki se uporablja kot orodje za postavitev in urejanje spletne strani. Gre za tako imenovani CMS (angl. Content Management System), kar bi v slovenščino lahko prevedli kot sistem za urejanje vsebin.

WordPress je na samem začetku služil kot sistem za postavitev in urejanje bloga. Verjetno se še spomnite časov, ko blogov praktično ni bilo, nato pa so se kar naenkrat začeli vse hitreje pojavljati. V tistem času je bil WordPress v pomoč številnim blogerjem, saj je večina blogov temeljila na njem. To velja še danes. Vendar pa je danes WordPress mnogo več kot le CMS za bloge, saj na njem temeljijo tudi mnoge profesionalne spletne strani, tako poslovne kot osebne.

Z WordPressom vam lahko izredno hitro postavimo enostavno spletno stran.  Na spletnih tržnicah kot je npr. Themeforest, si le izberete predlogo (angl. template), ki najbolj ustreza vašemu stilu, vsebini ali poslu. Poleg predloge pa vam lahko namestimo tudi poljubno število vtičnikov (angl. plugin), ki poskrbijo za dodatne funkcionalnosti (rezervacija mize, živa kamera, google mapa …).

Vabljeni torej k ogledu spletne strani gostilne Dobnikar, še raje pa jih obiščite v živo in si privoščite odlične sirove štruklje na prekrasni razgledni točki.


LET'S START A PROJECT