fbpx
ARHIVIRANJE PODATKOV

Enostavno arhiviranje v treh korakih
PODATKI SO GLAVNA VREDNOST PODJETJA


Positiva protect

Že en sam varnostni incident lahko privede do izgube podatkov. Posledice so lahko za podjetje katastrofalne. 43% podjetij, ki so brez načrta za okrevanje podatkov in načrta za kontinuirano poslovanje, propade v primeru večje izgube podatkov.

Najpogostejši vzroki izgube podatkov so:

  • ČLOVEŠKA NAPAKA – nenameren izbris ali prepis podatkov
  • SPREMEBA PODATKOV – napaka v programski opremi, okužba z virusom
  • STROJNA NAPAKA – okvara diska, strežnika ali delovne postaje
  • KATASTROFA – požar, potres, poplava
  • KRAJA – kraja računalnika ali prenosnika

Kaj kažejo raziskave


Manj kot 50% majhnih in srednje velikih podjetij varuje svoje podatke vsak teden.
Samo 23% anketiranih pa je potrdilo, da varujejo podatke vsak dan in imajo načrt poslovanja v primeru katastrofe.

Podjetja, ki varujejo podatke, v veliki meri za to uporabljajo tračne enote. Vendar pa 34% podjetij nikoli ne testira povrnitve podatkov s trakov. Pri testu v 77% primerih naletijo na napake na trakovih.

Ena najbolj pogostih izgub podatkov je zaradi okvarjenega trdega diska. Popravilo trdega diska s podatki lahko stane tudi do 7.000 EUR, uspeh za povrnitev podatkov pa ni zagotovljen.

72% organizacij, ki jih doleti večja izguba podatkov, konča poslovanje v naslednjih 24 mesecih.

43% vseh napadov je na majhna in srednja podjetja.

78% organizacij je izgubilo podatke vsaj enkrat v zadnjih dveh letih.

93% podjetij, ki izgubijo podatke za več kot 10 dni, bankrotira v naslednjih 12 mesecih.

Napadi s kripto virusi so se v zadnjih letih povečali za 3500%, hkrati pa se povečujejo tudi v letu še danes.


Positiva protect

Positiva protect

Positiva Protect rešitev zagotavlja okrevanje vaših podatkov v primerih napadov z virusi, strojnih ali programskih okvar in večjih katastrof.

Pravilo 3-2-1

Eno najbolj znanih pravil pri varovanju podatkov je pravilo 3-2-1. Pravilo pravi: “organizacija naj ima tri različne kopije podatkov, na dveh različnih medijih in ena kopija podatkov naj bo oddaljena“. To pravilo naslavlja vse scenarije izgube podatkov. Še posebej pomembno je, da se ena kopija nahaja na oddaljeni lokaciji, ki ni dostopna zunanjim napadalcem.

V rešitvi izvajamo do tri kopije podatkov na dveh medijih, in sicer na vaši lokaciji v podjetju ter v oblaku Positiva ali Microsoft Azure, ki je oddaljena lokacija.

Shranjevanje v oblaku

Najboljša strategija za zaščito podatkov pred virusnimi napadi  je shranjevanje podatkov na sistemih, ki niso direktno povezani v podjetje. Vedno bolj razširjena možnost za takšno varovanje je prenos podatkov v oblak. Oblak namreč omogoča drugačen zapis podatkov in tudi dostop do oblaka se izvede na drug način.

V rešitvi kot oddaljeno lokacijo uporabljamo lokacijo v oblaku Positiva ali Microsoft Azure, ki se lahko nahaja v Evropi ali na drugem kontinentu. Varovanje se izvaja tako, da dostop do podatkov ni možen nepooblaščenim. Hkrati pa je povezava vintegrirana, popolnoma transparentna in omogoča hitro okrevanje v primeru izgube podatkov.

Možno je varovati tudi vaše obstoječe rešitve za varovanje podatkov, kot so IBM Spectrum Protect, ECM NetWorker, Veritas Backup Exec ali druge.

Prednosti rešitve:

  • Ni začetnih stroškov
  • Ni stroškov prekinitve
  • Plačevanje po porabi
  • Hitra uvedba

Plačevanje po porabi

Positiva protect

Kot oddaljena lokacija se uporabijo viri v oblaku Positiva ali Microsoft Azure. Zato ni potrebna ureditev nadomestne strežniške sobe in nakup novih strežnikov in tračnih enot. Organizacija plačuje glede na kapaciteto varovanih podatkov v oblaku. Prav tako organizacija ni dolgoročno vezana, saj lahko uporabo storitve kadarkoli prekliče.

Za uvedbo varovanja v oblaku ni potrebna velika začetna investicija.

Poraba virov se plačuje mesečno glede na dejansko porabo.Začnimo
vaš projekt


Vsaki stranki se posvetimo 100 odstotno. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najbolj optimalno rešitev za vaš posel, skupaj bomo ustvarili nekaj čudovitega.


ZAČNIMO PROJEKT

Oglejte si naš portfolio

Vabljeni k ogledu nekaj naših izpostavljenih projektov na katere smo še posebno ponosni.


PORTFOLIO

ZAČNIMO PROJEKT