fbpxSPLETNA STRAN URESNIČIMO SANJE

SPLETNA STRAN

Ogled projekta

NEKAJ OSTRANKI


Ker se Luka Dončić zaveda, da si vsak zasluži možnost in priložnost, bi rad otrokom pomagal, da uresničijo sanje, njihovim staršem pa, da jim teh sanj ne vzamejo iz napačnih vzrokov. Zato se je povezal z enakomislečima prijateljema Jako Bijolom, vzhajajočo zvezdo slovenskega nogometa in državnim reprezentantom, ter Robertom Kristanom, legendo slovenskega hokeja na ledu, vratarjem, ki je pustil sled tudi v domovinah hokeja na Češkem in Slovaškem, s slovensko reprezentanco pa oral ledino ob prvem nastopu naše izbrane vrste na olimpijskih igrah v Sočiju. Ustanovili so fundacijo Uresničimo sanje, s katero bi radi pomagali otrokom iz socialno šibkejših družin, da bi se lahko ukvarjali s športom, ki jih veseli in za katerega pokažejo nadarjenost.

Osnovni namen fundacije je pomoč pri plačevanju vadnin za osnovnošolske otroke, finančna pomoč pri nabavi opreme, udeležbi na tekmovanju ali poletnih kampih matične zveze, lahko pa fundacija s posameznimi akcijami zbira sredstva za točno določen namen, ki bo javno predstavljen na spletni strani.

Sredstva se bodo zbirala skupaj s sponzorji in donatorji, preko SMS-sporočil, z nakazili na TRR, pa tudi z dobrodelnimi dogodki.


Luka Dončić Uresničimo sanje Positiva rešitve d.o.o.
Luka Dončić Uresničimo sanje Positiva rešitve d.o.o. 2
Luka Dončić Uresničimo sanje Positiva rešitve d.o.o. 3

O PROJEKTU

Spletna stran fundacije Uresničimo sanje je narejena z WordPressom. WordPress je odprtokodni sistem, ki se uporablja kot orodje za postavitev in urejanje spletne strani. Gre za tako imenovani CMS (angl. Content Management System), kar bi v slovenščino lahko prevedli kot sistem za urejanje vsebin.

WordPress je na samem začetku služil kot sistem za postavitev in urejanje bloga. Verjetno se še spomnite časov, ko blogov praktično ni bilo, nato pa so se kar naenkrat začeli vse hitreje pojavljati. V tistem času je bil WordPress v pomoč številnim blogerjem, saj je večina blogov temeljila na njem. To velja še danes. Vendar pa je danes WordPress mnogo več kot le CMS za bloge, saj na njem temeljijo tudi mnoge profesionalne spletne strani, tako poslovne kot osebne.

Z WordPressom vam lahko izredno hitro postavimo enostavno spletno stran.  Na spletnih tržnicah kot je npr. Themeforest, si le izberete predlogo (angl. template), ki najbolj ustreza vašemu stilu, vsebini ali poslu. Poleg predloge pa vam lahko namestimo tudi poljubno število vtičnikov (angl. plugin), ki poskrbijo za dodatne funkcionalnosti (rezervacija mize, živa kamera, google mapa …).

Fundacija ima na spletni strani tudi custom modul za dražbe (biding system), preko katerega bodo zbirali sredstva za svoj plemenit namen.

Vabljeni torej k ogledu spletne strani fundacije Uresničimo sanje.


ZAČNIMO PROJEKT