fbpx



Blog





Positiva pridobila certifikat ISO 27001

POSITIVA ISO 27001

S ponosom objavljamo, da je Positiva pridobila certifikat ISO 27001.

Kaj je ISO 27001?

Celoten naziv ISO 27001 je ISO / IEC 27001: 2013 Sistemi za upravljanje informacijske varnosti. Ta mednarodni standard pomaga podjetjem in organizacijam po vsem svetu vzpostaviti in vzdrževati najboljši sistem upravljanja informacijske varnosti (ISMS).

Usklajen je z drugimi standardi upravljanja, kot so ISO 9001 in ISO 14001, zato sledi modelu Plan-Do-Check-Act (PDCA) in konceptu nenehnega izboljševanja.

ISO / IEC 27001 postaja mednarodno merilo učinkovite in varne prakse upravljanja informacij, ki ščiti podjetja in organizacije ter zagotavlja njihovo skladnost z varstvom podatkov, zasebnostjo in učinkovitim poslovnim tveganjem.

Kakšna je dodana vrednost standarda ISO 27001 oz. certifikata ISO 27001?

Lahko bi rekli, da je dodana vrednost ISO 27001 v podjetju, v vzpostavitvi metodologije za oceno tveganja, ki podjetju omogoča, da se odziva na nova tveganja in da se vsako tveganje obravnava na najustreznejši način za organizacijo.

Tri uspešne strategije varovanja informacij:

  • Opredeliti strateško in celovito osredotočenost na obvladovanje tveganj, ne pa samo reagirati na varnostne incidente enega za drugim,
  • Imeti določeno metodologijo za oceno tveganja, ki sistematično identificira in ocenjuje tveganja, preden se izberejo in izvajajo varnostni nadzor,
  • Ugotovite in vrednotite najbolj kritična sredstva podjetja ter zagotovite razumevanje groženj za ta sredstva skupaj s posledicami varnostne napake.

Kakšne so koristi pridobitve certifikata ISO 27001?

  • Poveča ozaveščenost glede varnosti informacij
  • Pomaga vzpostaviti zanesljive nadzore nad informacijami v celotnem podjetju
  • Poveča zaupanje zaposlenih in kupcev
  • Zagotavlja nadzor informacijskih sredstev in tveganj
  • Izboljša ugled z odpravo ali zmanjševanjem dogodkov ali dogodkov informacijske varnosti
  • Ustvari okvir za prihodnje nenehne izboljšave

Pridobitev certifikata ISO 27001 je za naše podjetje potrditev, da skrb za varnost in stranke vedno postavljamo v ospredje in na najvišje mesto.

Cenjenim strankam se zahvaljujemo za zaupanje. Potencialnim strankam pa sporočamo: “Preizkusite nas”.


Luka Žvar

Project manager at Positiva d.o.o.



Začnimo
vaš projekt


Vsaki stranki se posvetimo 100 odstotno. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najbolj optimalno rešitev za vaš posel, skupaj bomo ustvarili nekaj čudovitega.


ZAČNIMO PROJEKT
ZAČNIMO PROJEKT