fbpxSALUS B2B PORTAL

B2B MAGENTO SPLETNA TRGOVINA IN PORTAL

Ogled naročnika

NEKAJ OSTRANKI


SALUS je ena vodilnih veletrgovin na področju celovite oskrbe slovenskega trga z zdravili, medicinskimi pripomočki in drugimi farmacevtskimi izdelki. V skrbi za zdravje in dobro počutje prebivalcev Slovenije in z veliko odgovornostjo do celotne slovenske družbe uresničujemo svoje poslanstvo že blizu pol stoletja.

Zavezani kakovosti, najvišjim etičnim načelom dobrega sodelovanja in družbeni odgovornosti ter usmerjeni k uresničevanju pričakovanj naših kupcev, lastnikov in zaposlenih tvorno uveljavljamo svojo vlogo v interesu vse slovenske družbe.


salus b2b by positiva rešitve
salus b2b trgovina by positiva rešitve
salus b2b shop by positiva rešitve

O PROJEKTU

Za največjega slovenskega veletrgovca z zdravili podjetje Salus d.o.o. smo izdelali B2B spletno trgovino. Spletna veletrgovina je namenjena njihovim poslovnim partnerjem – lekarnam, bolnišnicam, zdravstvenim domovom, specializiranim prodajalnam ter drugim ustanovam in zasebnikom, ki opravljajo zdravstveno in veterinarsko dejavnost.

Prek nje svojim partnerjem omogočajo dostop do podrobnejših podatkov in informacij o naši ponudbi in prodajnem programu ter elektronsko naročanje preko 9000 zdravil, medicinskih pripomočkov, sanitetnega materiala, prehranskih dopolnil, kozmetičnih izdelkov in drugih proizvodov za zdravje in dobro počutje.

Natančneje B2B portal omogoča:

 • iskanje artiklov po katalogu
 • ročno izbiranje artiklov in oddajo naročila
 • oddajo naročila s pomočjo uvoza datoteke
 • pregled nad aktualnimi akcijami in novimi artikli
 • seznanjanje in pregled odpoklicev
 • oddaja in pregled statusa reklamacij
 • dostop do dokumentov kot so dobavnice, računi in dobropisi
 • dostop do analiznih certifikatov, varnostnih listov, liste TSZ in MZZ

V osnovi je zadeva postavljena na Magento 1.9 platformi (tehnologiji), ki pa je prilagojena glede na zahteve naročnika. Največja posebnost je sinhronizacija podatkov z Microsoft Dynamics NAV in uporaba WS metod NAV-a.

NAV sinhronizira na Magento: kupce, produkte, cene, zalogo, kategorijah, dokumente (račune, dobavnice, dobropise …), odpoklice, naročila (statuse in naročila, ki niso oddan preko b2b-ja), reklamacije.

Magento na NAV pošilja „real time“ preko WS metod: naročila, odpoklice in reklamacije.

Tehnično bolj pomembne funkcionalnosti:

 • sistem pravic (vsakemu uporabniku se lahko določi svoje pravice in dostope, do funk. portala lahko pa se tudi omeji dostop oz. nakupa določenih artiklov)
 • uvoz naročila s pomočjo datoteke (oddaja naročila z 200+ postavkami)
 • defektura (zadnji korak pred oddajo naročila, kupec pridobi vse informacije o naročilu – kratki roki, akcije na artiklu, opozorilo, da artikla ni na zalogi oz. omejena zaloga)

V kolikor se tudi vaše podjetje zanima za B2B portal, se obrnite na info@positiva.si. Še prej pa si lahko na našem blogu preberete članek o benefitih B2B portalov.


ZAČNIMO PROJEKT