fbpxKOTANYI PEKOČEMETER

SPLETNA STRAN IN APLIKACIJA

Ogled projekta

NEKAJ O STRANKI


Kotányi svet oskrbuje s finimi zelišči in začimbami že od leta 1881.

Z več kot 600 zaposlenimi si vsak dan močno prizadevajo pripraviti ponudbo čudovitih začimb, s katerimi izboljšate okus hrane. Vsak izdelek je edinstven zaradi skritih sestavin strasti in sodelovanja.

Okusi naravnih zelišč in začimb so brez primere. V podjetju Kotányi z vsemi začimbami ravnajo skrbno, da ustavijo kakovostne izdelke, njihov koncept kakovosti pa zagotavlja, da so vse surovine in izdelki iste odlične kakovosti. To je temeljni recept za njihov uspeh.

Priporočamo vam tudi ogled njihovega slastnega Youtube kanala:


KOTANYI-PEKOCEMETER-POSITIVA 3
KOTANYI-PEKOCEMETER-POSITIVA 2
KOTANYI-PEKOCEMETER-POSITIVA

O PROJEKTU

Za podjetje Kotanyi smo izdelali spletno aplikacijo s katero lahko ocenite pikantnost zmerljivk.

V zadnjih letih smo še posebej med mladimi, priča porastu in hkrati večjemu zavedanju sovražnega govora. Medvrstniški sovražni govor je odraz širšega problema sovražnega govora v družbi in njegovega vpliva. Predstavlja besede ali dejanja, ki ciljajo ali marginalizirajo posameznike na podlagi njihove rase, vere, spolne usmerjenosti ali drugih osebnih značilnosti. Ta trend ne samo škoduje posameznikom, ampak tudi sili družbo v spiralo nestrpnosti in razdora.

Medvrstniški sovražni govor med mladimi ni nedolžen. Ima resne in pogosto dolgotrajne posledice, ki vplivajo tako na posameznike kot tudi na širšo skupnost.

Posledice medvrstniškega sovražnega govora so:

 • Širjenje nestrpnosti in poglabljanje delitev med mladimi.
 • Povečanje nasilja in zlorabe v šolskem okolju ter na spletu.
 • Ustvarjanje kulture strahu, kjer se mladi bojijo svobodno izražati.
 • Negativni vplivi na duševno zdravje, vključno z anksioznostjo in depresijo.
 • Zmanjšanje zaupanja v izobraževalni sistem in družbene institucije.

Več o problematiki, na strani Mladi zmaji.

Uporabili smo orodje Concrete 5. Concrete 5 idealen, saj je je brezplačen in odprtokoden po licenci programske opreme MIT. Concrete 5 je namenjen tako majhnim podjetjem kot tudi velikim.

In kakšne strani lahko naredimo s Concrete orodjem?

 • Spletne revije, časopise in portale
 • eCommerce strani
 • Extranet in Intranet mreže/portale
 • Vladne spletne strani
 • Strani za mala podjetja
 • Strani za neprofitne in nevladne organizacije
 • Cerkvene, klubske in timske spletne strani
 • Osebne ali družinske domače strani
 • Marketinško usmerjene strani za korporacije
 • Spletne strani za izobraževalne ustanove
 • Spletne aplikacije

Veliko CMSov (content management system) so razvili razvijalci za razvijalce. Gradnja in vzdrževanje spletne strani z njimi je lahko precej zapletena in zastrašujoča za nekoga, ki ne zna programirati. Izkušnja pri končnem urejanju sicer deluje, toda če želite narediti že osnovne spremembe vsebine, običajno delate z dolgimi spletnimi obrazci v »back-end« -u. Dodajanje novih funkcij pa je nekaj, za kar potrebujete že tehnično znanje in izkušnje. Predstavljajte si, da morate poklicati svetovalca vsakič, ko želite napisati nov Wordov dokument. Kako koristen bi bil potem tak program?

Po drugi strani pa obstajajo številne rešitve, ki so usmerjene na DIY segment trga (do it yourself). Ta orodja so odlična za hitro izgradnjo majhnih strani. Nekatere njihove predpostavke in omejitve zaradi katerih lahko enostavno začnete in hitro končate spletno stran, pa kasneje postanejo ovira, saj strani ne morete skalirati in prilagajati novim in novim potrebam.

Z Concretom pa dobite najboljše iz obeh svetov. Vsakdo lahko v nekaj sekundah zažene svojo spletno stran, editing izkušnja je preprosta; samo kliknite, kaj želite spremeniti in to spremenite. Razvijalci pa še vedno dobimo prilagodljiv framework za gradnjo zahtevnih spletnih aplikacij. Z Concretom boste torej dobili spletno stran, na kateri boste tudi v  prihodnjih letih naredili spremembe in dodelave, ko se bo pojavila potreba.

Naj peče hrana, ne jezik!


ZAČNIMO PROJEKT