fbpxSPLETNA STRAN FIAT BOSNA IN HERCEGOVINA

SPLETNA STRAN

Ogled projekta

NEKAJ O STRANKI


Akronim F.I.A.T. pomeni Fabbrica Italiana Automobili Torino, vendar ime FIAT pomeni veliko več. Podjetje s sedežem v Torinu, ustanovljeno leta 1899, je z leti postalo simbol italijanskega tehnološkega in ustvarjalnega podjetja, ki je za vedno spremenilo državo in zgodovino globalne mobilnosti.

K bogati zgodovini znamke je prispevala osebnost družine Agnelli, genialnost in oblikovalska vizija Danteja Giacose ter upravljanje Vittoria Vallette. K prepoznavnosti je prispevala tudi širitev proti ZDA in Rusiji ter odprtje ključne baze v Torinu, v industrijskih kompleksih Lingotto in Mirafiori. Predvsem pa so znamko zaznamovali prvi Fiat 3 1/2 HP, nepozabni “Topolino”, ikonični 500 in zgodovinski mejniki mobilnosti, kot so 600, 124 in Panda. Fiat oblikuje več kot 120 let izjemnih dogodkov, karizmatičnih likov, zgodba logotipa in seveda njegovi avtomobili.


fiat positiva 1
fiat positiva 2
fiat positiva 3

O PROJEKTU

Stran Fiat Bosna in Hercegovina je narejena z orodjem Concrete 5. Gre za klasično predstavitveno stran podjetja, za katere je Concrete 5 idealen, saj je je brezplačen in odprtokoden po licenci programske opreme MIT. Concrete 5 je namenjen tako majhnim podjetjem kot tudi velikim.

In kakšne strani lahko naredimo s Concrete orodjem?

  • Spletne revije, časopise in portale
  • eCommerce strani
  • Extranet in Intranet mreže/portale
  • Vladne spletne strani
  • Strani za mala podjetja
  • Strani za neprofitne in nevladne organizacije
  • Cerkvene, klubske in timske spletne strani
  • Osebne ali družinske domače strani
  • Marketinško usmerjene strani za korporacije
  • Spletne strani za izobraževalne ustanove

Veliko CMSov (content management system) so razvili razvijalci za razvijalce. Gradnja in vzdrževanje spletne strani z njimi je lahko precej zapletena in zastrašujoča za nekoga, ki ne zna programirati. Izkušnja pri končnem urejanju sicer deluje, toda če želite narediti že osnovne spremembe vsebine, običajno delate z dolgimi spletnimi obrazci v »back-end« -u. Dodajanje novih funkcij pa je nekaj, za kar potrebujete že tehnično znanje in izkušnje. Predstavljajte si, da morate poklicati svetovalca vsakič, ko želite napisati nov Wordov dokument. Kako koristen bi bil potem tak program?

Po drugi strani pa obstajajo številne rešitve, ki so usmerjene na DIY segment trga (do it yourself). Ta orodja so odlična za hitro izgradnjo majhnih strani. Nekatere njihove predpostavke in omejitve zaradi katerih lahko enostavno začnete in hitro končate spletno stran, pa kasneje postanejo ovira, saj strani ne morete skalirati in prilagajati novim in novim potrebam.

Z Concretom pa dobite najboljše iz obeh svetov. Vsakdo lahko v nekaj sekundah zažene svojo spletno stran, editing izkušnja je preprosta; samo kliknite, kaj želite spremeniti in to spremenite. Razvijalci pa še vedno dobimo prilagodljiv framework za gradnjo zahtevnih spletnih aplikacij. Z Concretom boste torej dobili spletno stran, na kateri boste tudi v  prihodnjih letih naredili spremembe in dodelave, ko se bo pojavila potreba.


ZAČNIMO PROJEKT