fbpxSPLETNA STRAN KOVINARSTVO MARIN

SPLETNA STRAN

Ogled projekta

NEKAJ O STRANKI


Podjetje Marin – kovinarstvo & izdelava strojev in naprav – je družinsko vodeno podjetje tretje generacije, ki na trgu uspešno posluje že 80 let. Mojstrsko potrdilo ustanovitelja podjetja, Andreja Marina, sega v leto 1935. V povojnih letih je izdeloval mlatilnice za žito in žage za les. Širšemu področju je bil poznan tudi kot odličen mojster za vsa mogoča popravila tedanje mehanizacije, zlasti kmetijske. Prva delavnica se je nahajala v Mostah pri Komendi. V šestdesetih letih je bila zgrajena nova delavnica na sedanji lokaciji v Komendi, kjer je, razširjena in posodobljena, še danes.

Po Andrejevi upokojitvi leta 1972 je obrt prevzel njegov sin Jože. Novi časi so poleg običajnih popravil prinesli tudi nove izzive v proizvodnji in podjetje se je specializiralo za izdelovanje okovij za lesene silose, mehanske grablje za čistilne naprave, ob tem pa razvijalo lasten program kmetijske mehanizacije: puhalnike za seno, teleskope za razmetavanje sena, transporterje sipkih materialov v raznih izvedbah, mešala in črpalke za gnojevko, ki jih še vedno razvija in trži. V zadnji letih se je podjetje uveljavilo tudi na področju popravil in vzdrževanja gradbenih strojev ter žičnic. Sodobna tehnologija struženja na CNC strojih omogoča natančno izdelavo različnih nadomestnih delov.

V letu 2007 je po Joževi upokojitvi vodenje delavnice prevzel sin Andrej, ki nadaljuje tradicijo uspešnega razvijanja in delovanja podjetja.

V 80. letih delovanja podjetja Marin se je za poklic strojni ključavničar izučilo lepo število vajencev. V podjetju je danes zaposlenih 9 oseb.

Njihov obseg dejavnosti je širok, večino smo zajeli na tej spletni strani. Poleg uveljavljenih kmetijskih strojev lastne izdelave so poznani tudi po obnovi gradbenih strojev in številnih drugih kovinostrugarskih storitvah.


Kovinarstvo_Marin_Positiva
Kovinarstvo_Marin_Positiva (2)
Kovinarstvo_Marin_Positiva

O PROJEKTU

Stran kovinarstva Marin je narejena z orodjem Concrete 5. Gre za klasično predstavitveno stran podjetja, za katere je Concrete 5 idealen, saj je je brezplačen in odprtokoden po licenci programske opreme MIT. Concrete 5 je namenjen tako majhnim podjetjem kot tudi velikim.

In kakšne strani lahko naredimo s Concrete orodjem?

  • Spletne revije, časopise in portale
  • eCommerce strani
  • Extranet in Intranet mreže/portale
  • Vladne spletne strani
  • Strani za mala podjetja
  • Strani za neprofitne in nevladne organizacije
  • Cerkvene, klubske in timske spletne strani
  • Osebne ali družinske domače strani
  • Marketinško usmerjene strani za korporacije
  • Spletne strani za izobraževalne ustanove

Veliko CMSov (content management system) so razvili razvijalci za razvijalce. Gradnja in vzdrževanje spletne strani z njimi je lahko precej zapletena in zastrašujoča za nekoga, ki ne zna programirati. Izkušnja pri končnem urejanju sicer deluje, toda če želite narediti že osnovne spremembe vsebine, običajno delate z dolgimi spletnimi obrazci v »back-end« -u. Dodajanje novih funkcij pa je nekaj, za kar potrebujete že tehnično znanje in izkušnje. Predstavljajte si, da morate poklicati svetovalca vsakič, ko želite napisati nov Wordov dokument. Kako koristen bi bil potem tak program?

Po drugi strani pa obstajajo številne rešitve, ki so usmerjene na DIY segment trga (do it yourself). Ta orodja so odlična za hitro izgradnjo majhnih strani. Nekatere njihove predpostavke in omejitve zaradi katerih lahko enostavno začnete in hitro končate spletno stran, pa kasneje postanejo ovira, saj strani ne morete skalirati in prilagajati novim in novim potrebam.

Z Concretom pa dobite najboljše iz obeh svetov. Vsakdo lahko v nekaj sekundah zažene svojo spletno stran, editing izkušnja je preprosta; samo kliknite, kaj želite spremeniti in to spremenite. Razvijalci pa še vedno dobimo prilagodljiv framework za gradnjo zahtevnih spletnih aplikacij. Z Concretom boste torej dobili spletno stran, na kateri boste tudi v  prihodnjih letih naredili spremembe in dodelave, ko se bo pojavila potreba.


ZAČNIMO PROJEKT