fbpxBlog

7 prednosti uporabe elektronskih cenovk

Elektronske cenovke by Positiva rešitve

Kaj so elektronske cenovke (Electronic Shelf Labels) smo spoznali že v enem izmed naših prejšnjih člankov. Tokrat pa vam predstavljamo 7 prednosti uporabe elektronskih cenovk v vaših poslovalnicah.

Slika 1: Positivine cenvke v poslovalnici A1 Slovenija na Šmartinski cesti.

1. Sinhronizacija različnih kanalov

Z elektronskimi cenovkami je cena na polici vaše trgovine enaka ceni na spletu, v vaši mobilni aplikaciji in na več fizičnih lokacijah. Tako bodo vaši online in offline kanali sinhronizirani, svojim kupcem pa boste lahko zagotovili enotno izkušnjo in to neglede na to, kako so v interakciji z vami.

2. Natančno in zanesljivo prikazovanje cen

Papirnate cenovke in etikete lahko povzročijo pogoste in drage napake. Razlog za to je lahko zaradi »gneče« na policah, manjkajočih cenovk ali cen, ki preprosto niso bile posodobljene. To pa lahko privede do nezadovoljnih kupcev, ki menijo, da so jim bile zaračunane previsoke cene v primerjavi s ceno na polici. V primeru napačno označene previsoke cene pa lahko napaka povzroči celo manjšo prodajo in posledično presežek zaloge.

Elektronske cenovke pa te težave odpravijo, saj vedno zagotavljajo točnost cen.

Točna cena

Slika 2: Z elektronskimi cenovkami bodo vaše cene vedno točne

3. Povečana produktivnost

Spremembe cen lahko prihajajo v velikih serijah ves teden, kar ima lahko za posledico težave s kadrom. Spremembe cen zahtevajo, da zaposleni porabijo veliko časa za nalogo, ki se zdi najbolj dolgočasna.

ESL pa vam omogoča, da izboljšate razporeditev osebja in svoje zaposlene uporabite za opravljanje pomembnejših stvari, npr.za interakcijo s stranko.

4. Optimizacija cen

Algoritmi za optimizacijo cen omogočajo prilagajanje cen, ki jih plačujejo kupci, na podlagi nakupnih praks, dobaviteljskih cen in še več. ESL omogoča takojšnje (instantne) spremembe cen na podlagi priporočil iz vašega podatkovnega sistema, če ga seveda uporabljate.

S tem lahko povečate prihodke in rast ter posledično povečate stopnjo dobička.

5. Cenovna agilnost

Spremembe cen so pogosto časovno pomembne, vendar je s papirnatimi cenovkami in tisočimi izdelki, ki jih je mogoče posodobiti skorajda nemogoče učinkovito opraviti to nalogo.

ESL omogoča vaši ekipi, da v nekaj sekundah posodobi cene in promocije za poljubno število izdelkov, na poljubnem številu lokacij.

Kratek rok ribe

Slika 3: Pri izdelkih s kratkim rokom lahko npr. dinamično spreminjate cene glede na rok

6. Informacije iz okolja

Vse naše e cenovke imajo senzorje, ki zaznajo dodatne informacije, kot je npr. temperatura, in vas opozorijo, ko je dosežena »grozeča« raven.

To vam omogoča, da odpravite težavo, preden pride do pokvarjenih izdelkov in posledično izpada dobička.

7. Moderna prodaja

In nenazadnje je tu še vidik stranke. Študija, ki jo je izvedel KPMG, je pokazala, da 64 odstotkov kupcev meni, da trgovine z ESL zagotavljajo boljše storitve za stranke kot tiste brez ESL.

To je lahko posledica videza sofisticirane tehnologije, ki jo ESL prinese v vašo trgovino. Že sama njihova prisotnost poveča percepcijo potrošnikov glede natančnosti cen. Prav tako omogočajo vaši trgovini, da deli pomembne informacije o izdelkih, kupcu omogoči ogled svojih prihrankov, kupcu pa lahko ponudijo tudi možnosti za interakcijo z e cenovkami preko svojih pametnih telefonov.

Elektronske cenovke modern look

Slika 4: Elektronske cenovke naredijo vaše poslovalnice moderne

Zaključek

Elektronske cenovke na policah omogočajo pozicioniranje izdelkov v realnem času. So jedro vsake uspešne strategije za maloprodajne trgovine in digitalno prihodnost trgovin povsod. Zazreti se je potrebno v prihodnost in sprejeti tehnologijo, ki kupcem zagotavlja informacije, ki si jih želijo. Naj bo to izvor izdelkov, promocija ali cena. ESL omogoča agilnost – in v današnjem hitro spreminjajočem se svetu je to lahko konkurenčna prednost.

V kolikor vas zanima posodobitev vaših poslovalnic nas kontaktirajte na info@positiva.si, predstavili vam bomo velik izbor modelov različnih velikosti: od 48.0 × 36.6 mm do 218.3 x 265.8 mm.

Predstavili vam bomo tudi privlačno easy to use drag and drop programsko rešitev, ki vam omogoča centralno spreminjanje cen na policah vseh vaših poslovalnic. Prav tako pa ponujamo tudi zanesljiv in varen sistem za pritrditev in montažo.

Elektronske cenovke Vusion by Positiva

Slika 5: Pri Positivi prodajamo elektronske cenovke VUSION podjetja SES-imagotag


Luka Žvar

Project manager at Positiva d.o.o.Začnimo
vaš projekt


Vsaki stranki se posvetimo 100 odstotno. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najbolj optimalno rešitev za vaš posel, skupaj bomo ustvarili nekaj čudovitega.


ZAČNIMO PROJEKT
ZAČNIMO PROJEKT