fbpx
RAČUNALNIŠTVO V OBLAKU

Shranjevanje in dostop do podatkov in programov preko interneta
Preidite na oblak


Positiva_računalništvo_v_oblaku

Računalništvo v oblaku (Cloud computing) posameznikom in podjetjem nudi prilagodljivo alternativo nakupu aplikacij, storitev in infrastrukture. Namesto da bi uporabili lokalni računalnik, za uporabo najamete strežniške kapacitete (računalniški oblak).

Tovrstna rešitev poleg velike fleksibilnosti prinaša tudi potencialno nižje stroške poslovanja, saj vam  omogoča, da plačate le za dejansko porabljene kapacitete obdelave in shranjevanja podatkov.


Za koga je računalništvo v oblaku

Positiva_računalništvo_v_oblaku

Računalništvo v oblaku predstavlja priložnost za mikro, mala, srednje velika in novonastala podjetja, saj ta v večini primerov nimajo lastne računalniške infrastrukture potrebne za poslovanje. Njena vzpostavitev pa bi lahko predstavlja velike stroške.

Razvoj in pocenitev tehnologije ter razmere v gospodarstvu so skupaj pripomogli k temu, da podjetja računalništvu v oblaku namenjajo vse več pozornosti.  Ker se storitve ne poganjajo na lokalnih računalnikih, tudi ni potreb po zmogljivi strojni opremi. Poganjati je potrebno le uporabniški vmesnik oblaka, ki je lahko kar spletni brskalnik ali njemu podobna aplikacija.


Positivne oblačne storitve

positiva_microsoft


Plačevanje po porabi

Positiva protect

V smislu fleksibilnosti storitev je najpomembneje to, da lahko najamete storitve glede na trenutne potrebe, ki pa so lahko tudi povsem nepredvidljive.

Ko kapacitet ne potrebujete več, jih preprosto sprostite. Navedeno se dogaja dinamično in avtomatsko, zatorej brez skrbi. Poraba virov se plačuje mesečno glede na dejansko porabo.

Glavne prednosti oblačnih storitev so torej:

  • Brez začetnih stroškov
  • Brez stroškov prekinitve
  • Plačevanje po porabi
  • Hitra uvedba


Začnimo
vaš projekt


Vsaki stranki se posvetimo 100 odstotno. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najbolj optimalno rešitev za vaš posel, skupaj bomo ustvarili nekaj čudovitega.


ZAČNIMO PROJEKT

Oglejte si naš portfolio

Vabljeni k ogledu nekaj naših izpostavljenih projektov na katere smo še posebno ponosni.


PORTFOLIO

ZAČNIMO PROJEKT