fbpxBlog

Kako napisati SEO blog

Kako napisati SEO blog

Ko pišete blog, imejte v mislih, da v osnovi pišete za bralce, ne za spletne iskalnike. Besedilo naj bo tekoče in razumljivo, brez prepogostih ponavljanj ključnih besed. Ker pa večina potencialnih bralcev za iskanje blogov uporablja spletne iskalnike, morate poskrbeti tudi za to, da vas le ti rangirajo visoko v rezultatih iskanja.

Optimizacijo vaše spletne strani lahko zaupate našim strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bo stran optimizirana z vseh vidikov in v najkrajšem možnem času. V nasprotnem primeru pa je tu nekaj nasvetov, ki jih velja upoštevati pri pisanju bloga.

 

1) Ključne besede uporabite že v naslovu

Naslov je najpomembnejši del vašega bloga, saj iskalnik predvideva, da so v njem zapisane najpomembnejše besede. Tudi v nadaljnjem besedilu čim prej uporabite ključne besede, a pazite, da to sorite tako, da bo besedilo prijazno bralcem.

 

2) Povežite ključne besede trenutne objave z drugimi objavami

Spletni iskalniki smatrajo besedila s povezavami za pomembnejša od tistih brez. Zato je priporočljivo v svoje objave umestiti povezave na vaše druge objave ali strani oz. druge spletne strani. A ne pretiravajte, preveč povezav bo naredilo besedilo neberljivo.

 

3) Označbe in kategorije

Večina aplikacij za pisanje blogov omogoča označevanje (ang. Tag). Z označevanjem boste ubili dve muhi na en mah, saj vas bo iskalnik rangiral višje, ker bo prepoznal označbe, pa tudi bralci bodo vaše objave lažje našli. Blog uredite z označbami, poimenovanimi po ključnih besedah. A tudi tukaj ne gre pretiravati, saj vas Google lahko “kaznuje” za pretirano uporabo označb.

 

4) Pomagajte si z Googlovimi orodji

Na spletu je na voljo mnogo brezplačnih orodij,s katerimi si lahko pomagate pri svojih odločitvah. Eno od teh je Google Trends, ki vam pomaga najti najbolj iskane ključne besede na spletu. Če ste v dvomih, katere izraze uporabiti, boste tu našli odgovor.

 

Vir: Axon, Samuel. 4 Tips for Writing SEO-Friendly Blog Posts. Mashable.com, 1.9.2010


Luka Žvar

Project manager at Positiva d.o.o.Začnimo
vaš projekt


Vsaki stranki se posvetimo 100 odstotno. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najbolj optimalno rešitev za vaš posel, skupaj bomo ustvarili nekaj čudovitega.


ZAČNIMO PROJEKT