fbpxSPLETNA STRAN DNEVNIK

SPLETNA STRAN IN MEDIJ

Ogled Projketa

NEKAJ OSTRANKI


Časopisno podjetje Dnevnik je leta 1951 ustanovila konferenca SZDL Ljubljana, ki se je v decembru 1989 ustanoviteljstvu odpovedala. Dnevnik, d. d., je delniška družba od leta 1991. V letu 1996 se je v Dnevniku zaključilo lastninsko preoblikovanje po Zakonu o lastninskem preoblikovanju, s tem pa se je spremenila tudi struktura kapitala. Glavna dejavnost družbe Dnevnik, d. d., je redno izdajanje dnevnega časopisa Dnevnik, ki je prvič izšel 2. junija 1951 pod imenom Ljubljanski dnevnik. Bil je popoldnevnik in je pokrival predvsem Ljubljansko kotlino, del Gorenjske in del Dolenjske. 1. aprila 1968 je Ljubljanski dnevnik spremenil ime v Dnevnik, leta 1970 pa je dobil današnji format. Čas izdajanja se je z leti pomikal vse bolj proti jutru in spomladi 1988 je prešel na nočno izdajo. Časopis se je takrat dostavljalo že po vsej Sloveniji. Izhaja šestkrat na teden. Družba Dnevnik, d. d., izdaja tudi tednik Nedeljski dnevnik. Prva številka Nedeljskega dnevnika je izšla 7. januarja 1962. Poleg teh dveh edicij izdaja tudi priloge Pilot, Moj Dom, Nika, Doktor, Oddih in druge. Od januarja 1998 lahko bralci berejo Dnevnikove edicije tudi prek interneta. Časnik Dnevnik je razvil tudi tematske oglasne priloge, ki izhajajo kot del časnika, prepoznavnost in branost pa sta si utrdili tudi rubriki Zaposlitve & kariera ter Gazele. V avgustu 2009 je družba Dnevnik, d. d., odkupila blagovne znamke edicij družbe Razvedrilo, d. o. o., in od takrat izdaja ugankarske revije za vse starostne skupine zahtevnih reševalcev in začetnikov v svetu ugankarstva.

Bogata zgodovina časopisnega založništva, dolgoletna tradicija zdajateljske dejavnosti, kakovost novinarskega dela, njen položaj na trgu tiskanih medijev ter sedanja vloga in pomen za razvoj slovenske družbe časopisno hišo Dnevnik danes umeščajo med vodilne medijske hiše v državi.

Dnevnikova vizija je postati vodilna založniška hiša tiskanih in elektronskih edicij v Sloveniji, ki z integracijo medijskih in poslovnih priložnosti ustvarja višje donose kot najuspešnejši konkurenti v panogi.


Dnevnik-Positiva-rešitve-d.o.o.-2
raper-zlatko-dnevnik-positiva-rešitve
Dnevnik-Positiva-rešitve-d.o.o.-3

O PROJEKTU

Prenovili smo spletno mesto www.dnevnik.si, ki sodi med najbolj obiskane slovenske informativne spletne portale.  Dnevnik od 10.12.2016  uporabnikom vsak dan prinaša sveže in ažurne novice iz sveta politike, gospodarstva, športa, kulture, zabave in prostega časa v responsive načinu.  Responsive Web Design oz. po slovensko odziven spletni design je način izvedbe, ki se prilagaja napravi na kateri se nahajamo. V praksi to pomeni, da imamo eno spletno stran do katere lahko dostopamo preko različnih naprav in brskalnikov. Njena vsebina pa bo vedno enaka in optimalno pripravljena prav za našo napravo.

Prenovili smo tudi njihov sistem sistem paywalla oziroma naročanja. Nenaročeni bralci imajo mesečno zastonj štiri celotne članke, preostanek vsebine pa jim je dostopen v omejenem obsegu. Polni dostop pa si lahko zagotovijo preko enega izmed njihovih privlačnih naročniških paketov, ki si jih lahko ogledate tukaj.

Spletna stran Dnevnik.si je napisana s pomočjo ogrodja ASP.NET MVC. Postavljena ja je na oblačni storitvi Microsoft Azure. Za iskanje po podatkih se uporablja platforma Solr, podatki se pa hranijo v MS SQL strežniku.

Verjamemo, da bodo pri dnevniku z novimi posodobitvami še bolj kvalitetno  zbirali, interpretirali, ustvarjali in posredovali relevantne novice, informacije, analize, stališča ter zabavne vsebine, ki prinašajo dodano vrednost splošni javnosti, poslovni skupnosti, naročnikom in oglaševalcem. Pri tem pa jim želimo oblico poslovnih uspehov.


ZAČNIMO PROJEKT