fbpxBlog

Uporaba elektronskih cenovk v industriji

Uporaba elektronskih cenovk v industriji

Vse več sodobnih podjetij odkriva možnost uporabe elektronskih cenovk (Electronic Shelf Labels – ESL) v industriji – med proizvodnim procesom. Še posebej pri kritičnih opravilih, ki se lahko avtomatizirajo in poenostavijo ter tako postanejo varnejša in hitrejša.

Elektronske cenovke lahko prikazujejo opozorila, informacije o policah, zabojnikih ali strojih ter omogočajo dvosmerno komunikacijo z uporabnikom preko gumbov ter NFC ali BLE tehnologije. Naša rešitev avtomatizira in poenostavlja dnevne naloge in v primerjavi z uporabo papirja, zmanjšuje stroške in izpade delovanja.

Na splošno se veliko označevanja in drugih pogosto spreminjajočih se papirnatih izdelkov/procesov/nalogov lahko nadomesti z uporabo digitalnih e-ink zaslonov, ki sestavljajo elektronske cenovke.

Video: Uporaba cenovk Solum v industrijske namene.

Prednosti

Prednosti digitalizacije preko ESL sistemov so npr. hitre posodobitve, ki omogočajo večjo fleksibilnost, brez dodatne porabe materiala. Procesi se lahko optimizirajo in avtomatizirajo, kar pomeni, da je ročna distribucija papirnatih materialov ali zamenjava papirnatih etiket stvar preteklosti.

Prav tako je vredno omeniti logistične koristi, ki jih prinaša digitalno označevanje. Če želite centralizirati oznake na vaših policah, paletah, zabojnikih ali prostorih, so ESL oznake popolno orodje za realno-časovno (in real time) urejeno označevanje na zahtevo, ki združuje, grupira in razvršča informacije. Celotni delovni tokovi se lahko ilustrirajo in vnaprej naložijo na digitalne oznake, ki se lahko uporabljajo tudi v težjih okoljih, kot so mokre ali sterilne sobe.

Naslednja prednost elektronskih cenovk na materialnih škatlah, toboganih ali drugje je vključitev akcijskih gumbov, ki lahko ponovno naročijo manjkajoče blago, pošljejo opozorila ali na zahtevo začnejo avtomatizirane procese. To lahko preprečuje napake med procesi. Vsebino elektronskih cenovk je mogoče spremeniti fleksibilno in s pritiskom na gumb, tako da so opozorila in nove informacije hitro prikazane ob posodabljanju ali spreminjanju vsebine.

Dodatno področje uporabe digitalnih e-ink oznak v industrijskem sektorju je upravljanje skladišč. V ta namen se lahko elektronske cenovke upravljajo centralno. Akcijski gumbi se lahko na primer uporabljajo za odjavljanje blaga ali za pregled nad zalogami.

In nenazadnje, s tehnologijo pick-by-light je mogoče kadar koli preveriti trenutno stanje zalog. Hkrati pa lahko zaposleni hitro in enostavno najdejo želene predmete.

Slika: Skica pick-by-light sistema.

Positivine elektronske cenovke

Elektronske cenovke Newton proizvajalca Solum predstavljajo optimalno industrijsko rešitev. Opremljene so s funkcijami prilagojenimi za proizvodnjo. Cenovke so robustne, trpežne, vodoodporne in imajo svetlobne večbarvne LED diode ter gumbe, ki se jih lahko sprogramira po vaših potrebah.

Cenovke so na voljo v velikostih od 27.0 × 27.0 (mm) pa do 163.0 × 244.5 (mm).

Slika: Vse velikosti Solum Newton cenovk. Katalog Solum Newton.

Solum ponuja tudi linijo Sub-Giga, ki je specializirana za industrijske namene ter industrijsko 4.0. Cenovke iz Sub-Giga linije so še robustnejše in trpežnejše od klasičnih Newton cenovk, delujejo pa tudi na drugi (nižji) frekvenci. Dostopne so v dimenzijah od 67.6 × 29.6 (mm)  do 163.2 × 244.5 (mm).

Zvezda serije pa je zagotovo cenovka 4,3″ LED PICKING z velikim gumbom, ki se ga lahko sprogramira po vaših željah.

Omembe vredno je tudi še to, da imata obe seriji elektronskih cenovk, Newton in Sub-Giga, izjemno dolgo življenjsko dobo baterije – do 10 let.

Slika: Linija Solum Sub-Giga.

Zaključek

Prihodnost je tukaj. Ta s seboj prinaša digitalizacijo in avtomatizacijo procesov na vseh ravneh poslovanja. Elektronske cenovke lahko postanejo pomembno orodje, ki lahko pripomore k bolj učinkovitemu, varnemu in optimalnemu delovanju vašega podjetja. Z združevanjem najnovejše tehnologije in oblikovanjem rešitev, ki so prilagojene vašim specifičnim potrebam, ponujamo orodja, ki lahko resnično izboljšajo vaše poslovanje.

Naše cenovke Solum Newton in Sub-Giga so robustne, trpežne in vsestranske, z možnostjo prilagoditve, ki se ujema z različnimi zahtevami industrije. Ne glede na to, ali gre za upravljanje skladišča, proizvodnje ali logistike, bodo naše elektronske cenovke zagotovile hitro, učinkovito in zanesljivo rešitev.

Preoblikujte svoje poslovanje z elektronskimi cenovkami, zmanjšajte stroške, izboljšajte učinkovitost in naredite korak naprej v digitalno dobo. Če ste pripravljeni na prehod ali potrebujete več informacij, nas kontaktirajte na info@positiva.si, in z veseljem se vam posvetimo.


Luka Žvar

Project manager at Positiva d.o.o.

Priporočeni prispevkiZačnimo
vaš projekt


Vsaki stranki se posvetimo 100 odstotno. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najbolj optimalno rešitev za vaš posel, skupaj bomo ustvarili nekaj čudovitega.


ZAČNIMO PROJEKT
ZAČNIMO PROJEKT