fbpxBlog

Migrirajte na Magento 2

Magento2_Migracija_Positiva

Za uporabnike Magenta 1, ki razmišljate o prehodu na Magento 2 smo pripravili kratek pregled, ki ponuja smernice o selitvi. Navedeno vam bo pomagalo pri odločitvi, kako pristopiti k migraciji iz Magento 1 na Magento 2.

Ključne prednosti Magento 2

Magento 2 je bil izdan leta 2015 kot zadnja različica platforme Magento eCommerce, ki jo uporablja 25% spletnih trgovin po vsem svetu. Ponuja koristne funkcije, ki rešujejo težave mnogih Magento 1 uporabnikov, kot so:

  • Izboljšana zmogljivost: Spletna mesta na Magento 2 se bodo v povprečju izvajala 20% hitreje kot strani na Magento 1. Izkazalo pa se je tudi že, da so trgovine povečale prodajo in izboljšala uvrstitve na spletnih iskalnikih.
  • Poenostavljen postopek blagajne/nakupa: Magento 1 ima v osnovi zajetnih šest korakov, medtem ko Magento 2 ponuja preprost dvostopenjski postopek blagajne in tudi funkcijo takojšnjega nakupa (Instant Purchase). Trgovci s takojšnjim nakupom lahko kupcem, ki se npr. vračajo, ponudijo hitrejšo izkušnjo nakupa s predhodno shranjenimi plačilnimi metodami in podatki o pošiljanju. Tako lahko v celoti preskočijo korake za nakup in jih samo odpeljejo na stran o potrditvi nakupa. Na spletnih trgovinah z lažjim postopkom nakupa se po raziskavah poveča prodaja.
  • Boljši uporabniški vmesnik: To je zelo pomembno in dobrodošlo za netehnične uporabnike. Uporabniški vmesnik Magenta 1 je bil pogosto označen kot zmeden za netehnične uporabnike. Magento 2 pa ponuja uporabniku čisto in prijazno izkušnjo, kjer lahko tudi najbolj netehnični uporabniki z lahkoto najdejo orodja in dodajo nove sezname izdelkov.
  • Mobilnikom prijazen: Če več kupcev kot kadarkoli nakupuje na pametnih telefonih, je posledično nujno treba imeti tudi spletno mesto, ki je odzivno (responsive) za mobilne naprave. Spletne trgovine na Magento 1 pogosto niso prinesle optimalne učinkovitosti na mobilnih napravah, vendar pa Magento 2 daje prednost mobilnemu poslovanju. Z izdajo programa Progressive Web Application (PWA) Studio v Magentu 2.3 pa lahko še nadalje izboljšate svojo mobilno zmogljivost.

Magento_2_Positiva_rešitve

Slika 1: Magento 2 ponuja uporabniku čisto in prijazno izkušnjo, kjer lahko tudi najbolj netehnični uporabniki z lahkoto najdejo orodja in dodajo nove sezname izdelkov.

Ali se mora vaša spletna trgovina preseliti na Magento 2?

Magento je napovedal, da bo junija 2020 končal podporo za Magento 1. Čeprav se podpora do danes še ni končala pa je jasno, da so dnevi Magentu 1 šteti.

Ostali aspekti, ki jih morate upoštevati, če ostanete na Magento 1:

  • Varnostni popravki za starejše različice se bodo končali, ko bo podpora končana.
  • Vaša konkurenčna prednost bo ogrožena, saj na Magento 1 ne bodo dodane nove inovacije ali funkcije. Na Magentu 2 pa se že sedaj dogajajo vse novosti, ki so potrebne za ohranitev konkurenčnosti in vašo nadaljnjo rast.
  • S staranjem kode bo Magento 1 vse bolj ranljiv, postal bo lahka tarča za hekerje.
  • Uporabniki Magenta 2 bodo uživali naraščajočo konkurenčno prednost na podlagi novih funkcij in izboljšav, vi pa boste obstali na mestu.

Delo na nepodprti programski opremi je vedno izjemno tvegano. Zlasti pa je tvegano, kadar ta programska oprema predstavlja temeljni del vašega poslovanja. Priporočamo vam, da migrirate na Magento 2 še v letu 2019, če tega še niste storili.

Časovna ocena migracije se razlikuje za vsako spletno trgovino, vendar pa je »varna« ocena: »najmanj 1 mesec«. Imejte pa v mislih, da je ocena popolnoma odvisna od stopnje prilagoditev in kompleksnosti vaše obstoječe Magento 1 spletne trgovine.

Čas_se_izteka

Slika 2: Čeprav se podpora do danes še ni končala pa je jasno, da so dnevi Magentu 1 šteti.

Kaj pričakovati ob migraciji na Magento 2

Migracija iz Magento 1 na Magento 2 vključuje spreminjanje strukture baze podatkov, teme in delo z novim API-jem. Zato boste migracijo želeli izpeljati strokovno, da bi se izognili izgubi podatkov in seveda izpadu poslovanja.

Preden se lotite migracije, razmislite o nadgradnji spletne trgovine hkrati s selitvijo. To je popoln trenutek za resnejše spremembe. Smiselno je namreč, da imate spletno trgovino pripravljeno na naslednjo stopnjo digitalne rasti. Sodelujte z našimi strokovnjaki za uporabniško izkušnjo in tehnologijo, da razmislite, ali je potrebno vaše spletno mesto preoblikovati, uporabiti naprednejšo topologijo itd.

Glede stroškov: Tako kot pri nadgradnji med različicami 1.x, je tudi količina dela za prehod iz Magento 1 na Magento 2 odvisna od tega, kako ste zgradili vašo obstoječo spletno trgovino in njene prilagoditve.

Glede razširitev in kode po meri: Morda ste na spletni trgovini Magento 1 uporabili razširitve/dodatke drugih razvijalcev za izpolnjevanje nekaterih funkcij, ki niso bile na voljo že v osnovi. Ko se migrira na Magento 2, je treba skrbno preučiti, ali je mogoče razširitve odstraniti in zamenjati s privzetimi funkcijami Magenta 2 ali z Magento 2 ekvivalentno razširitvijo, ki je na voljo na trgu Magento Marketplace.

Magento 2 že v osnovi omogoča mnogo več funkcij kot Magento 1, veliko dodatkov tako lahko postane nepotrebnih. Po drugi strani pa se lahko licenca že kupljenih dodatkov resnih razvijalcev uporabi tudi za Magento 2 spletno trgovino.

Zaključek

Positivin tim strokovnjakov za vas opravi strokovno in kvalitetno migracijo na Magento 2. Kontaktirajte nas tudi v primeru, če razmišljate o vaši prvi spletni trgovini. Od začetka jo bomo postavili na najmodernejši in najzmogljivejši platformi ta hip, Magento 2.

Ne odlašajte, pokličite nas na 01 620 33 13 ali pa nam pišite na info@positiva.si.

PS

Vavčerji za digitalni marketing bodo ponovno odprti septembra 2019. Izkoristite jih.


Luka Žvar

Project manager at Positiva d.o.o.Začnimo
vaš projekt


Vsaki stranki se posvetimo 100 odstotno. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najbolj optimalno rešitev za vaš posel, skupaj bomo ustvarili nekaj čudovitega.


ZAČNIMO PROJEKT
ZAČNIMO PROJEKT