fbpxIPKO INTRANETNI PORTAL

POSLOVNA REŠITEV IN INTRANET

Ogled Stranke

NEKAJ OSTRANKI


IPKO je telekomunikacijsko podjetje na Kosovu, ki ponuja storitve mobilne in stacionarne telefonije, digitalno kabelsko televizijo in internetne storitve.

Podjetje, ustanovljeno leta 1999, je bilo prvi ponudnik interneta na Kosovu in se je razvilo v glavnega operaterja mobilnih komunikacij. IPKO je znan po uvedbi 3G in 4G omrežij ter kot vodilni ponudnik digitalne televizije in internetnih storitev v regiji.

Za več podrobnosti lahko obiščete njihovo uradno stran tukaj.


ipko intranet positiva 1
ipko intranet positiva 2
ipko intranet positiva 3

O PROJEKTU

Za interne potrebe podjetja IPKO smo razvili intranetno spletno aplikacijo za zaposlene.

Intranet je računalniško omrežje, ki uporablja tehnologijo internetnega protokola za izmenjavo informacij, operacijskih sistemov ali računalniških storitev v organizaciji.

Izraz se uporablja kot kontrast internetu, medorganizacijskemu omrežju. Včasih se izraz uporablja samo za notranje spletišče organizacije, lahko pa je tudi obsežnejši del informacijskotehnične infrastrukture organizacije in sestavljen iz več krajevnih omrežij.

Aplikacija omogoča prebiranje internih novic, prijavo na dogodke, napredni imenik za zaposlene in ostale koristne informacije. Aplikacija je ločena na dva dela in sicer na uredniški del in SPA (single page application) za frontend aplikacijo. Uporabljeni so bili najnovejši trendi in tehnologije.

V aplikacijo je integriran prenos podatkov iz SAP-a, za trenutni status uporabnikov je narejena integracija z Mircrosoft GraphAPI (Teams status). Aplikacija omogoča pošiljanje dnevnih in tedenskih novičnikov, ki jih uredniki pripravijo v uredniškem delu.

Uredniški del intranetne strani (uporaba znotraj podjetja) je napisan s pomočjo Umbraco CMS ki temelji na tehnologiji .NET 6. Za serviranje podatkov na frontend se uporaglja GraphQL za zmanjšanje nepotrebnih klicev in prenos samo tistih podatkov, ki jih na strani dejansko prikazujemo. Postavljena je v docker kontejnerjih na Linux strežniku za lažjo skalabilnost. podatki se hranijo v MS SQL strežniku. Za boljšo uporabniško izkušnjo je avtentikacija urejena z Single Sign On rešitvijo preko Azure Active Directorija, ki uporabnike avtomatsko vpiše tako v uredniški del, kot na spletno stran.

Intranetna spletna stran za uporabnike (frontend) je napisana z uporabo ogrodja Angular v12, ki prav tako gostuje v Docker contejnjerjih in je popolnoma ločena od uredniškega dela. Aplikacija je zasnovana modularno, kar pomeni, da lahko iste komponente uporabimo v različnih delih aplikacije, kar omogoča hitrejši razvoj.

V kolikor se tudi v vašem podjetju zanimate za intranet portal, nam pišite na info@positiva.si in z veseljem se vam posvetimo.


ZAČNIMO PROJEKT