fbpxSKLAD KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ IN GOZDOV REPUBLIKE SLOVENIJE INTRANETNI PORTAL

POSLOVNA REŠITEV IN INTRANET

Ogled Stranke

NEKAJ OSTRANKI


V skladu s temeljnimi cilji delovanja Sklada kmetijskih Zemljišč in gozdov republike Slovenije, kot so opredeljeni v Zakonu o Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, v strategiji razvoja slovenskega kmetijstva in v programu razvoja slovenskih gozdov, ima Sklad ključno strokovno delovno področje:

Ostala delovna področja so:

Ključna odgovornost in naloga Sektorja za kmetijstvo je upravljanje in razpolaganje s kmetijskimi zemljišči v lasti Republike Slovenije. Naloge Sektorja za kmetijstvo obsegajo sklepanje zakupnih pogodb na podlagi javnih razpisov za oddajo kmetijskih zemljišč v zakup in dejavno izvajanje politike na področju prometa z zemljišči: nakupi, prodaje in menjave zemljišč.

Več o Skladu pa si lahko preberete na njihovi spletni strani.


SKZG intranet Positiva
SKZG intranet Positiva 2
SKZG intranet POSITIVA 3

O PROJEKTU

Za interne potrebe Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije smo izdelali intranetno spletno aplikacijo za zaposlene.

Intranet je računalniško omrežje, ki uporablja tehnologijo internetnega protokola za izmenjavo informacij, operacijskih sistemov ali računalniških storitev v organizaciji.

Izraz se uporablja kot kontrast internetu, medorganizacijskemu omrežju. Včasih se izraz uporablja samo za notranje spletišče organizacije, lahko pa je tudi obsežnejši del informacijskotehnične infrastrukture organizacije in sestavljen iz več krajevnih omrežij.

Za intranetno spletno stran Sklada kmetijskih zemljišč Republike Slovenije, ki je izdelana na platformi .NET Core 8 in Umbraco CMS in uporablja MS SQL podatkovno bazo, smo združili intuitivno uporabniško izkušnjo z naprednimi funkcijami.

Glavne prednosti sistema:

  • Iskalnik po dokumentih: Napreden iskalnik omogoča iskanje dokumentov na podlagi njihovega imena, metapodatkov in celo vsebine. To zagotavlja hitro in učinkovito iskanje relevantnih dokumentov.
  • Avtentikacija preko Active Directoryja: Uporabnikom omogoča enostavno in varno prijavo s svojimi obstoječimi podatki Active Directoryja.
  • Modularno sestavljanje spletnih strani: Sistem omogoča enostavno modularno sestavljanje spletnih strani s pred pripravljenimi komponentami, kar urednikom omogoča prilagajanje in nadgradnjo vsebine brez potrebe po poseganju v kodo.
  • Iskanje po celotni vsebini strani: Poleg iskanja dokumentov uporabniki lahko iščejo tudi po celotni vsebini spletnega mesta, kar zagotavlja enostaven dostop do želenih informacij.
  • Modularno sestavljanje obrazcev: Zmožnost sestavljanja obrazcev na modulen način olajša ustvarjanje, urejanje in upravljanje obrazcev za različne namene, kot so oddaja zahtevkov, prijave, itd.

S skrbno zasnovo, ki združuje uporabniku prijazen vmesnik in napredne funkcije, intranetna spletna stran Sklada kmetijskih zemljišč Republike Slovenije na Umbraco platformi omogoča učinkovito upravljanje in dostop do ključnih informacij za zaposlene.

V kolikor se tudi v vašem podjetju zanimate za intranet portal, nam pišite na info@positiva.si in z veseljem se vam posvetimo.

In nenazadnje, še izjava stranke:

“Ustvarjanje intranetnih stvari je vedno kočljivo, ker je treba upoštevati celo vrsto dejavnikov in razmišljati precej izven klasičnih okvirov, če se želimo približati tistemu, kar si želijo uporabniki. Ti namreč niso klasična javnost, ampak zaposleni – ti pa so vedno specifična skupina, ki ima svoje zahteve in tem ni vedno lahko slediti. Strokovnjaki podjetja Positiva d.o.o. točno ta del razumejo najbolje in so nas lahko zato vodili skozi proces ustvarjanja na način, ki je bil za nas najboljši. Zato ne preseneča, da je bil temu primeren tudi rezultat. Po interni raziskavi mnenja je z novo intranetno stranjo zadovoljnih kar 87% zaposlenih, kar je ob spektru tako različnih ljudi zares velik uspeh. Podjetje Positiva d.o.o. lahko zato z veseljem priporočimo.”

dr. Jure KREJAN ČOKL, strokovni sodelavec , Služba za odnose z javnostmi, Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS


ZAČNIMO PROJEKT