fbpxMOBILNA APLIKACIJA NEDELJSKI DNEVNIK

HIBRIDNA MOBILNA APLIKACIJA

Ogled naročnika

NEKAJ OSTRANKI


Časopisno podjetje Dnevnik je leta 1951 ustanovila konferenca SZDL Ljubljana, ki se je v decembru 1989 ustanoviteljstvu odpovedala. Dnevnik, d. d., je delniška družba od leta 1991. V letu 1996 se je v Dnevniku zaključilo lastninsko preoblikovanje po Zakonu o lastninskem preoblikovanju, s tem pa se je spremenila tudi struktura kapitala. Glavna dejavnost družbe Dnevnik, d. d., je redno izdajanje dnevnega časopisa Dnevnik, ki je prvič izšel 2. junija 1951 pod imenom Ljubljanski dnevnik. Bil je popoldnevnik in je pokrival predvsem Ljubljansko kotlino, del Gorenjske in del Dolenjske. 1. aprila 1968 je Ljubljanski dnevnik spremenil ime v Dnevnik, leta 1970 pa je dobil današnji format. Čas izdajanja se je z leti pomikal vse bolj proti jutru in spomladi 1988 je prešel na nočno izdajo. Časopis se je takrat dostavljalo že po vsej Sloveniji. Izhaja šestkrat na teden. Družba Dnevnik, d. d., izdaja tudi tednik Nedeljski dnevnik. Prva številka Nedeljskega dnevnika je izšla 7. januarja 1962. Poleg teh dveh edicij izdaja tudi priloge Pilot, Moj Dom, Nika, Doktor, Oddih in druge. Od januarja 1998 lahko bralci berejo Dnevnikove edicije tudi prek interneta. Časnik Dnevnik je razvil tudi tematske oglasne priloge, ki izhajajo kot del časnika, prepoznavnost in branost pa sta si utrdili tudi rubriki Zaposlitve & kariera ter Gazele. V avgustu 2009 je družba Dnevnik, d. d., odkupila blagovne znamke edicij družbe Razvedrilo, d. o. o., in od takrat izdaja ugankarske revije za vse starostne skupine zahtevnih reševalcev in začetnikov v svetu ugankarstva.

Bogata zgodovina časopisnega založništva, dolgoletna tradicija izdajateljske dejavnosti, kakovost novinarskega dela, njen položaj na trgu tiskanih medijev ter sedanja vloga in pomen za razvoj slovenske družbe časopisno hišo Dnevnik danes umeščajo med vodilne medijske hiše v državi.

Dnevnikova vizija je postati vodilna založniška hiša tiskanih in elektronskih edicij v Sloveniji, ki z integracijo medijskih in poslovnih priložnosti ustvarja višje donose kot najuspešnejši konkurenti v panogi.


Nedeljski Dnevnik by Positiva
Nedeljski Dnevnik by Positiva
Nedeljski Dnevnik by Positiva

O PROJEKTU

Za našega dolgoletnega naročnika – podjetje Dnevnik – smo izdelali hibridno mobilno aplikacijo Nedeljski dnevnik.

Aplikacija ponuja pregled tiskane izdaje Nedeljca ter prilog Objektiv, Pilot, Nika, Moj dom in drugih. Branje je možno v grafičnem ali tekstovnem načinu (kot na spletu). Na voljo so tudi arhivske izdaje tednika. Ko izdajo prenesete s spleta, se fizično shrani na vašo napravo in tam ostane, dokler je ne izbrišete. Po prenosu izdaje za branje časopisa ne potrebujete več spletne povezave.

Hibridna aplikacija je bila narejena s platformo IONIC. Hibridna aplikacija je v svoji esenci spletna aplikacija, vendar je vključena v »lahek kontejner« nativne aplikacije, ki ji omogoča, da koristi določene funkcionalnosti nativne platforme in dostopa do strojne opreme naprave (kamera, koledar, push notifications, geste po zaslonu …), do katerih spletne aplikacije praviloma nimajo dostopa.

Enako kakor spletne aplikacije, so tudi hibridne aplikacije zgrajene s pogosto uporabljenimi tehnologijami za front end, kot so npr. JavaScript, HTML5 in CSS3, kar jim posledično omogoča funkcionalnosti na vseh platformah. Hibridne aplikacije so, tako kot nativne, dostopne tudi preko app storov (Apple App Store in Google Play).

Backend Dnevnikove aplikacije je bil narejen z .NET MVC. Dostopna pa je tako na Android kot tudi IOS napravah. Če vas zanima obsežnejši zapis o hibridnih aplikacijah, si lahko preberete članek na našem blogu.

Uživajte torej ob prebiranju digitalne izdaje Nedeljskega dnevnika in njegovih prilog kjer koli in kadar koli. Videz kot v tisku, branje kot na spletu.


ZAČNIMO PROJEKT